mardi 29 janvier 2019

Dag allemaal !



Goeiedag allemaal,

We zijn jullie nieuwe  vrienden uit La Roche. Onze school heet "L"institut St-Joseph".  Daar kun je de eerste graad vinden.  We hebben ook een ander gebouw voor de tweede en derde graden.  Het heet "le Sacré-Coeur".  Onze school is een katholieke school. We moeten dus godsdienst volgen.

Onze school is het resultaat van een fusie tussen twee scholen.  De eerste werd door zusters opgericht en de tweede door de broeder Jean-Baptiste de la Salle.  Die broeder wilde de kinderen van arme families helpen en blijft een model voor onze leerkrachten.

La Roche is een toeristische stad. Die ligt in de provincie Luxemburg, dichtbij Houffalize of Marche. Op het ogenblik hebben we veel sneeuw. Daarom zijn 3 studenten vandaag afwezig:)  Met onze vrienden spelen we veel in de sneeuw (sneeuwmannen enz.)  Er zijn veel bossen in de Ardennen.  We hebben ook een zeer mooi middeleeuws kasteel.  Bovendien is er een wildpark met dieren uit onze bossen. 



We zitten in het eerste middelbaar.  We leren natuurlijk Nederlands (4 uur per week).
In het eerste middelbaar leren 11 leerlingen Nederlands en de anderen leren Engels (21 !!!).  Ja, het is een kleine school ...

Onze klastitularis heet Mevrouw Renard.  Ze is ook onze lerares Nederlands. 
We hebben 8 lesuren per dag en dus 36 per week.
We dragen geen uniform op school.  Vroeger hadden we een internaat, maar het werd in 1986 gesloten.  
Er zitten 5 meisjes en 6 jongens in de klas Nederlands. Twee leerlingen zijn Nederlandstalig : Pélagie en Junior.  Er zijn vier leerlingen die immersie in het Nederlands volgen.
5 leerlingen komen met de bus naar school, 4 komen met de auto en de anderen komen te voet. De meeste leerlingen wonen niet ver van de school.


En jullie ?  Waar ligt jullie school precies ?  Hoeveel leerlingen zitten er in jullie klas ?  Hoe komen jullie naar school ? 

Tot schrijfs !

Tatiana, Palagie, Alhézia, Madeline, Alix, Sacha, Tibaud, Alexy, Marvin, Enzo en Junior


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire