vendredi 25 septembre 2015

De klas van Mevrouw Renard stelt zich voor

 

Goeiedag allemaal,

 

 Bedankt voor jullie berichten !  We zijn jullie nieuwe vrienden uit La Roche.  La Roche ligt in de provincie Luxemburg, dicht bij Marche-en-Famenne.  Het ligt in de Ardennen.  

 

 We hebben twee partnerscholen in Vlaanderen. Onze lerares Nederlands heet mevrouw Renard ("de vos" in het Nederlands ;-)

 

 Er zitten 13 leerlingen in onze klas : 8 jongens en 5 meisjes. Meer jongens dan meisjes dus :-)

 

 Een van de leerlingen is nederlandstalig, hij heet Aloys. In het tweede middelbaar zijn er twee klassen : de 2C1 en de 2C2.

 

 Er zijn 200 leerlingen in de school.  Onze school is kleiner dan jullie school. Het is een katholieke school.

 

 

 

 Onze school bestaat uit twee vestigingen, de eerste aan de rand van de stad (l'Institut St-Joseph = onze school) en de tweede "op de heuvel" (l'Institut du Sacré-Coeur) voor de tweede en derde graden.

 

 

 

 

De school dateert min of meer van 1834, maar was toen alleen maar een lagere school.

 

  Vroeger hadden we een internaat, maar het werd in 1986 gesloten.    De leerlingen moesten toen een uniform dragen (een blauw schort), maar nu dragen we geen uniform meer.

 

 We hebben 4 uur Nederlands (4 studenten volgen immersie : Tim, Thomas, Aline en Aloys) ), 5 uur Frans, 5 uur wiskunde, 3 uur wetenschappen, 3 uur LO, 4 uur EDM (in het Frans "Etude du Milieu" = geschiedenis en aardrijkskunde), 2 uur godsdienst...

 

 Binnen enkele dagen gaan we ons ook voorstellen.

 

 Tot binnenkort ! 

 

Tim, Justin, Thomas, Iryna, Nathan, Aline, Hakim, Aloys, Adrien, Hélène, Marie, Diégo en Elodie

 





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire